Alles wat je moet weten over de verkiezingen en Groningen

Een posterbord voor de Tweede Kamerverkiezingen in stad Groningen
Een posterbord voor de Tweede Kamerverkiezingen in stad Groningen © Venema Media/ANP
Nog even, en dan gaan de stembussen voor de Tweede Kamerverkiezingen open. Zweef je nog met je stem? In dit overzicht vind je alle informatie die voor Groningen relevant is.

Wat zeggen de partijen over de belangrijkste thema's?

In de aanloop naar de verkiezingen gaven lezers en luisteraars van RTV Noord aan wat ze de belangrijkste thema's van deze verkiezingen vinden. Op de drie meest gekozen thema's hebben we de standpunten op een rij gezet.
- Lees hier wat partijen zeggen over bestaanszekerheid, en hoe het leven weer betaalbaarder moet worden.
- Lees hier wat partijen zeggen over wonen: waar moet gebouwd worden, voor wie - en hoe komen we sneller aan een andere woning?

Op welke Groningse kandidaten kan je stemmen?

Van Annemarie Heite op de lijst van NSC tot Sandra Beckerman van de SP, van Herma Hemmen van BBB tot Reinder Blaauw van de PVV: dit zijn alle Groningers waarop je kan stemmen.
Kijk hier het Groningse Verkiezingsdebat terug, met negen Groningse kandidaat-Kamerleden:
Kijk hier het Groningse Verkiezingsdebat terug

Doe de Groningse stemhulp!

Weet je echt nog niet waar je op gaat stemmen, of wil je nog één keer een stemhulp doen? Doe dan het Kieskompas met een vleugje Groningen.

Waar kan je stemmen?

In het kaartje hieronder kun je zien waar jij in jouw gemeente kunt stemmen. Je kunt je eigen gemeente aanklikken, en inzoomen. Als je op een bolletje klikt, zie je de adresgegevens en de sluitingstijd van het stembureau. Tik hier als de kaart niet goed werkt.