Thierry Baudet gewond na aanval met bierfles in Groningen; verdachte aangehouden (update)

De partijbus van Forum voor Democratie in Stad
De partijbus van Forum voor Democratie in Stad © 112Groningen
Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet is in een café aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen geslagen met een bierfles. Dat bevestigt een medewerker van het café. De partij laat op X weten dat Baudet naar het UMCG is gebracht.
Baudet was met een partijbus in Groningen vanwege de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op video's op X is te zien hoe hij in een café meerdere keren geslagen wordt met een bierfles. Volgens de medewerker van het café is Baudet meteen meegenomen door zijn beveiligers.
Volgens de politie is er inmiddels een verdachte aangehouden. De politie wil nog geen informatie geven over de aangehouden persoon. Volgens meerdere aanwezige FVD-ers zou het gaan om een 14-jarige jongen, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Behandeld in UMCG

Forum voor Democratie laat op X weten dat Baudet in het UMCG behandeld is door een traumachirurg. 'Hij is met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt.' Een beveiliger van Baudet zou ook gewond zijn geraakt.
Baudet zou maandagavond na zijn bezoek aan Groningen om 20.00 uur spreken op een evenement in Zwolle. Dat evenement is afgelast.

Gent

Het is niet de eerste keer dat Baudet aangevallen wordt. Eind oktober werd hij bij de ingang van de Universiteit Gent op zijn hoofd geslagen met een opvouwbare paraplu. De lezing die hij daar zou gaan geven, is wel doorgegaan.