RTV Noord lanceert iPad-app

GRONINGEN - RTV Noord heeft maandag een gratis app voor de iPad uitgebracht.
Wat zit er in de app?

In de app staan het regionale nieuws en de tv-programma's van RTV Noord centraal. De nieuwsberichten zijn verrijkt met foto’s, video’s, audio en geolocatie. Daarmee kan de plaats van het nieuwsfeit in Google Maps worden weergegeven.
Om het grotere scherm van een iPad optimaal te benutten kunnen de foto's bij een bericht ook fullscreen bekeken worden. Dat geldt ook voor slideshows bij de berichten.
Uitzending gemist is nieuw in de iPad-app. De meest recente tv-programma's zijn terug te kijken en van een aantal series kunnen ook oude afleveringen worden teruggekeken.

Steeds meer mobiel

Het uitbrengen van deze app sluit naadloos aan bij de veranderende mediaconsumptie, waarbij mensen het nieuws steeds vaker via mobiele apparaten volgen. Bij RTV Noord kwam het onlinebezoek in maart 2012 al voor 42% van smartphones en tablets. De apps spelen daarin een belangrijke rol. De RTV Noord-app werd tot nog toe 50.000 keer gedownload.

Regionale samenwerking

De app maakt onderdeel uit van een succesvol project waarin twaalf van de dertien regionale omroepen samenwerken. In 2011 werden al apps voor de iPhone en Android-smartphones uitgebracht. Binnen dat samenwerkingsverband wordt de mogelijkheid van een app voor Android-tablets onderzocht.
De app van RTV Noord is vanaf nu verkrijgbaar in de Appstore.