'Overlast vrachtwagens Bedum wordt nog groter'

BEDUM - Het aantal vrachtwagens dat door het centrum van Bedum rijdt, wordt de komende jaren nog veel groter dan was aangenomen. Dat zeggen de raadsfracties van Gemeentebelangen en de VVD in Bedum.
Er zouden nu al 420 vrachtwagens per dag door de dorpskom rijden, grotendeels in verband met de melkfabriek. Dat loopt volgens de twee raadsfracties op tot een kleine 600.
VVD en Gemeentebelangen roepen via een huis-aan-huis bezorgde brief de bevolking op om, nu het nog kan, te protesteren bij de provincie. Volgens de twee oppositiepartijen is de provincie, ondanks gedane beloften, niet van plan een nieuwe weg rond Bedum aan te leggen om daarmee de dorpskom te ontlasten. En dat terwijl binnen drie jaar het vrachtverkeer in en rond Bedum met dertig procent zou toenemen.
Dit zou in het onderzoek staan, waarvan de uitkomsten vrijdag worden gepresenteerd. Wethouder Ter Laan van Bedum wil voor die tijd niet ingaan op het rapport. Wel wil hij kwijt dat de door Gemeentebelangen en VVD genoemde cijfers niet kloppen.