Eis: werkstraf voor diefstal en heling elektrische fietsen

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft maandag tegen de 44-jarige Jeanet M. uit Slochteren 240 uur dienstverlening en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden geëist.
Elektrische fietsen

De vrouw zou tussen 2009 en 2010 ten minste dertien elektrische fietsen hebben gestolen bij rijwielhandelaren in Groningen, Winschoten en Leek, maar ook in de rest van Nederland. De fietsen werden vervolgens via internet doorverkocht.
Op deze manier zou een groot aantal ondernemers en consumenten voor duizenden euro's zijn gedupeerd. De advocaat van de verdachte pleitte maandag voor een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur.

Verduistering

Daarnaast wordt Jeanet M verdacht van het verduisteren van grote sommen
geld van de rekening van haar toenmalige vriend. De twee woonden samen in een boerderij in Scharmer. Eind mei 2008 werd het lichaam van de ernstig zieke man aangetroffen in een waterput naast de woning.
De nabestaanden beschuldigden zijn vriendin van moord, maar bewijs daarvoor werd nooit gevonden. En ook voor het plunderen van de bankrekening ontbreekt volgens het Openbaar Ministerie het bewijs. Op dat punt vroeg de officier van Justitie maandag vrijspraak.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.