Dennis Ram (PVV): 'Ik heb direct de champagne geopend, wat een resultaat!'

Dennis Ram (PVV)
Dennis Ram (PVV) © Robert Patoor/RTV Noord
PVV'er Dennis Ram uit Stad wist niet wat hij hoorde toen hij de eerste resultaten via de exitpoll vernam: de PVV wordt met 37 zetels de grootste partij van Nederland. 'Dit is een grote verantwoordelijkheid', weet hij.
Ram zat in de fractiekamer met alle vrijwilligers en medewerkers toen de exitpoll wereldkundig werd gemaakt. 'Wat een resultaat! We hebben direct de champagne geopend', reageert hij.

Hartstikke grote verantwoordelijkheid

'Dit overtreft onze stoutste dromen', vervolgt Ram. 'Dit had ik echt niet verwacht. Ik word nog steeds gefeliciteerd.'
Ram beseft tegelijk dat het nog niet voorbij is. Sterker: 'Dit is een hartstikke grote verantwoordelijkheid, bij deze wil ik ook even alle kiezers bedanken die op ons hebben gestemd hebben en ons het vertrouwen hebben gegeven.'
Lees verder onder de post

'Nederland wil een andere koers'

Het volk heeft gesproken, zegt Ram. 'Ze hebben een signaal afgegeven dat Nederland een andere koers wil. Zij en wij willen dat er iets wordt veranderd op het gebied van immigratie. Wij willen de Nederlanders op één, en dat signaal is beloond.'
Ram, die op plek 26 op de kieslijst van de PVV staat, zegt dat hij er verder eigenlijk geen woorden voor heeft. Met de 37 zetels die voor de PVV zijn bedacht kan hij zich opmaken voor het Kamerlidmaatschap.