liveblog | 23 november 2023

112-nieuws donderdag 23 november: Verdachten beroving aangehouden • Branden in Muntendam en Bedum

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 november 2023, 22:40 uur
22:40

Verdachten gewapende beroving aangehouden in Groningen

De politie heeft op de ringweg, ter hoogte van het Julianaplein in Groningen, verdachten aangehouden van een gewapende beroving in Harkstede. De verdachten zijn ingesloten en worden verhoord. Over de toedracht is niets bekend.
20:09

Woningbrand in Muntendam

Aan de Meester Brinkmanhof in Muntendam is de brandweer uitgerukt voor een woningbrand. Zowel brandweer Veendam en Zuidbroek zijn aanwezig. Volgens de aanwezige fotograaf staan de bewoners veilig buiten. Over de toedracht is niets bekend.
De brandweer bij het huis in Muntendam
De brandweer bij het huis in Muntendam © DGFotografie
20:04

Protestactie KOZP en XR in gemeentehuis Midden-Groningen

De raadvergadering van de gemeente Midden-Groningen in het gemeentehuis in Hoogezand-Sappemeer is rond 19.15 uur geschorst door een actie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR). Lees hier het hele bericht.
De actievoerders in gemeentehuis van Midden-Groningen
De actievoerders in gemeentehuis van Midden-Groningen © VenemaMedia
11:44

Brandweer blust beginnende autobrand

De brandweer van Bedum heeft donderdagochtend kunnen voorkomen dat een bedrijfsauto in vlammen op ging. De bestuurder reed over de Julianalaan en zag rook uit de wagen komen. De brandweer kon de beginnende brand vrij eenvoudig blussen. Mogelijk is sprake geweest van kortsluiting.
De brandweer had het vuur snel onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle © Remco van den Berg/ 112Groningen
10:30

Meerdere auto's botsen op A7

Op de A7 ter hoogte van Nuis zijn meerdere automobilisten betrokken geraakt bij een botsing. Vanwege het ongeval ontstond er een file vanuit Groningen richting Drachten. Het is niet bekend wat de oorzaak van het ongeval is. De weg is inmiddels weer vrij.
File op de A7 bij Nuis
File op de A7 bij Nuis © Persbureau Meter