Rondje Groningen: Peiling in Ezinge levert weinig verrassend resultaat op

De kerk van Ezinge
De kerk van Ezinge © Ton de Preter via Flickr/Bewerking RTV Noord
Een dag na de Tweede Kamerverkiezingen is het conclusies verzamelen. Eén daarvan is dat de PVV-fractie in Groningen het gisteravond erg gezellig heeft gehad. Een andere conclusie is dat het resultaat van een peiling in Ezinge niet bepaald voor een verrassing zorgt.
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) De kater komt later

Al zal er van een échte kater bij de Groningse PVV-fractie vermoedelijk weinig sprake zijn na de verkiezingsuitslag van woensdagavond. Dat maakt opruimen toch wat prettiger.

2) Formeren kun je leren

Maar de kans dat Johan Remkes ditmaal in dat gat springt, is niet zo groot. Aldus Remkes zelf.

3) Peiling

Na wekenlange opiniepeilingen besloot Martin de dag na de Tweede Kamerverkiezingen een peiling te doen in Ezinge. Het resultaat daarvan was niet bepaald verrassend te noemen.

4) Groen, groener, groenst

Niet alleen de Grote Markt in Stad wordt op dit moment voorzien van extra beplanting. Dat geldt ook voor andere delen in hartje Groningen.

5) Op naar het hoge Noorden

Aldus het officiële X-account van FC Eindhoven, dat het vrijdag in de Euroborg opneemt tegen FC Groningen bij de competitiehervatting na de interlandbreak. Op 16 februari mag FC Groningen trouwens naar het diepe zuiden.

6) De Sint is z'n koffer kwijt

Maar gelukkig is-ie opgedoken bij het klooster in Ter Apel, waar de goedheiligman volgende week ook maar heeft besloten te logeren. Benieuwd waar de Sint vanaf komend weekend nog meer te zien is? Check dan nog even ons overzicht.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen, moi!