Hoogkerk in rouw gedompeld

HOOGKERK - Hoogkerk is in rouw gedompeld door het overlijden van de 12-jarige Isa Jasper uit Groningen. Het meisje kwam woensdag door een verkeersongeluk om het leven, haar 11-jarige vriendinnetje ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
De twee fietsten naar huis na een voetbaltraining bij voetbalclub de Held toen het ongeluk gebeurde. Bij de voetbalclub zijn alle activiteiten opgeschort. Er wordt voorlopig niet getraind en ook de wedstrijden in het weekend zijn afgelast.
Op de school van beide meisjes, CBS Aquamarijn, is met verslagenheid gereageerd op het nieuws. De school heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: "We zijn diep geschokt en heel verdrietig door het plotselinge overlijden van onze leerlinge Isa Jasper uit groep 8. Ons medeleven gaat uit naar de familie en alle naasten. De gebeurtenis heeft diepe indruk gemaakt op leerlingen, ouders en personeel".
De school is donderdagochtend extra vroeg opengegaan om ouders en leerlingen op te vangen en gelegenheid te bieden over het ongeluk te praten. In de school is een stiltecentrum ingericht met een herinneringstafel voor Isa Jasper.