FC Groningen proeft eindelijk weer het zoet van de overwinning

Spelers van FC Groningen juichen na de 2-1
Spelers van FC Groningen juichen na de 2-1 © Orange Pictures
Maar liefst twee maanden, zeven wedstrijden op rij, slaagde FC Groningen er niet in om te winnen. Tegen FC Eindhoven lukte het dan uiteindelijk wel. Na een rode kaart voor FC Eindhoven-aanvoerder Mawouna Amevor in de tweede helft, was het invaller Laros Duarte die in de slotfase voor de bevrijdende treffer zorgde.
Het weer was stormachtig in de Euroborg. De start van FC Groningen ook. Al na 35 seconden kreeg de FC de eerste mogelijkheid. Wouter Prins, die deze week een contract met de FC ondertekende, schoot echter over. Daarna bleef het met wind en hagel qua weer wel stormen in de Euroborg, maar de aanvalsstorm van FC Groningen ging snel liggen.

Balker opent score

In de achttiende minuut dwong Jorg Schreuders FC Eindhoven keeper Jorn Brondeel met een goed schot wel tot een redding wat FC Groningen een hoekschop opleverde. Na de corner belandde de bal aan de rechterkant waar Peersman met een fraai hakje Thom van Bergen bereikte, die op zijn beurt de bal teruglegde op Radinio Balker. De centrale verdediger bedacht zich niet en werkte de bal achter Brondeel: 1-0.
Radinio Balker viert zijn doelpunt
Radinio Balker viert zijn doelpunt © Orange Pictures
Het leek daarna wachten op de 2-0, maar wat eerder tegen FC Dordrecht en zeker Roda JC zo goed lukte, de tegenstander vroeg vastzetten, lukte tegen FC Eindhoven steeds minder. Het spel van de FC werd steeds slordiger en de groen-witten werden ook langzaam wat meer achteruit gedrukt. Het leverde FC Eindhoven in de 36e minuut de gelijkmaker op. Schreuders slaagde er niet in om de bal weg te werken, waarna Jasper Dahlhaus de ruimte kreeg voor een schot dat van richting werd veranderd door Balker. FC Groningen-keeper Hidde Jurjus was zodoende kansloos.

FC Eindhoven met tien man

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld totdat FC Eindhoven-aanvoerder Mawouna Amevor in de 60e minuut de doorgebroken Romano Postema onderuit haalde. Scheidsrechter Edwin Blank kon niets anders doen dan Amevor van het veld te sturen. Het bleek een breekpunt in de wedstrijd want met tien man was FC Eindhoven alleen nog maar in staat om te verdedigen.
Naarmate de tweede helft vorderde ging de storm qua weer wat liggen, maar nam de stormloop op het doel van Brondeel toe. Romano Postema had in de 67e minuut de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet werd gekeerd door Brondeel die in de 79e minuut een prima schot van Jorg Schreuders ook onschadelijk wist te maken.

Invaller Duarte maakt de winnende

Uit de hoekschop die volgde na de redding kopte Balker op de paal en slaagde invaller Leandro Bacuna er ook niet in om Brondeel te passeren. Toch moest Brondeel uiteindelijk wel capituleren. Een andere invaller, Laros Duarte, was daarvoor verantwoordelijk. Na een assist van Marco Rente schoot Duarte vanaf een meter of twintig de bal achter Brondeel. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn die begrijpelijk uitbundig werd gevierd.
Laros Duarte haalt uit voor de winnende treffer
Laros Duarte haalt uit voor de winnende treffer © Orange Pictures
FC Groningen is dankzij de zege geklommen naar de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 19 punten uit 15 wedstrijden. Komende maandag gaat FC Groningen op bezoek bij Jong AZ.