Groningen blijft steken op 1-1 tegen De Graafschap

GRONINGEN - FC Groningen heeft vrijdagavond in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Jones zette Groningen na een half uur spelen op voorsprong, maar Anco Jansen maakte twintig minuten voor tijd prachtig gelijk.
Eerste helft

Groningen begon goed aan de wedstrijd en probeerde druk te zetten op de verdediging van De Graafschap. Na een snelle aanval schoot Texeira in kansrijke positie tegen doelman De Winter aan. Een gevaarlijke poging van De Leeuw werd aan de overkant gepareerd door Luciano.
Na dik een half uur spelen kwam FC Groningen op voorsprong. Tadic brak door over de linkerkant, leverde een prima voorzet af die door Jones werd afgewerkt: 1-0. Na een foutje van Bacuna kwam De Leeuw in balbezit die vervolgens rakelings naast schoot. Op slag van rust kwam Bacuna sterk opzetten, maar zijn schot miste richting.

Tweede helft

Meteen na rust combineerde Groningen vaardig door de defensie van de gasten. Pedersen zette Texeira vrij voor De Winter, maar de doelman van De Graafschap plukte de bal net op tijd van de schoen van de Uruguayaan. De gasten hadden meer balbezit zonder echte kansen te creëeren.
Twintig minuten voor tijd kwam toch de gelijkmaker. Rose leek Pedersen onder de voet te lopen, maar scheidsrechter Kuipers liet doorspelen. Invaller Anco Jansen kwam aan de bal, ging richting de goal van Luciano en rondde met een prachtig schot in de kruising doeltreffend af: 1-1. De Groningers waren in de slotfase niet meer bij machte om het duel nog een andere wending te geven.
FC Groningen blijft op de dertiende plaats staan in de eredivisie met 36 punten uit 32 wedstrijden.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Leandro Bacuna, Johan Kappelhof, Tim Sparv, Lorenzo Burnet; Petter Andersson, Maikel Kieftenbeld; Dusan Tadic, Nicklas Pedersen ('80 Hyun-Jun Suk), Matías Jones, David Texeira.
De Graafschap: Yves de Winter; Jochem Jansen ('73 Jean-Paul Saeijs), Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Purrel Fränkel; Rogier Meijer, Yuri Rose, Soufian el Hasnaoui, Gil Vermouth; Rydell Poepon ('62 Anco Jansen), Michael de Leeuw.