Veendam besluit seizoen met nederlaag

ZWOLLE - SC Veendam heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-0 verloren van kampioen FC Zwolle. Veendam moest vanaf de 40e minuut met tien man verder na een rode kaart voor aanvoerder Loohuis.
Veendam kwam in het eerste half uur aardig mee tegen de lijstaanvoerder en kreeg in de 30e minuut een grote kans. Opoku legde goed terug op Hutten, maar zijn schot ging rakelings naast. Vlak voor rust kwamen de gasten in grote problemen.
Een schot van Lachman raakte de arm van Niek Loohuis. Scheidsrechter Van de Graaf vond het opzettelijk en stuurde de aanvoerder van Veendam met een rode kaart uit het veld. Omdat het allemaal in het strafschopgebied gebeurde ging de bal ook op de stip. Routinier Slot schoot vervolgens op de paal waardoor het doelpuntloos bleef. Veendam-trainer Gert Heerkes werd zo boos na de uitsluiting van Loohuis dat hij een tuinstoel stuk trapte en ook naar de tribune werd gestuurd.
Op slag van rust maakte Slot een aanval wel doeltreffend af: 1-0. Vlak na de pauze eindigde een schot van Lachman op de kruising. Met tien man kreeg Veendam na een uur spelen een goede kans op de gelijkmaker. Een schot van Lars Hutten eindigde op de lat. Invaller Pepijn Kluin kopte vanuit kansrijke positie recht in de armen van de doelman van Zwolle. Een kwartier voor tijd besliste de kampioen de wedstrijd door opnieuw een treffer van Slot.
SC Veedam besluit de competitie op de zestiende plaats met 22 punten uit 34 duels.