liveblog | 26 november 2023

112-nieuws zondag 26 november: Grote brand in Noordbroek • Auto's botsen op A28

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 26 november 2023, 22:05 uur
22:05

Auto belandt in sloot Nieuw-Buinen

Op de Zuidelijke Tweederde weg, parallel aan Nieuw-Buinen, is een auto uit de bocht gevlogen. Het voertuig belandde in een sloot. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar volgens een aanwezige fotograaf was de automobilist zelf al uit de auto geklommen.
Politiewagens en een ambulance staan op de weg
Politiewagens en een ambulance staan op de weg © Persbureau Meter
19:40

Grote brand in woonboerderij Noordbroek

In een schoorsteen van een woonboerderij en fruitteeltbedrijf aan de Pastorieweg in Noordbroek is brand uitgebroken. Omdat de vlammen uit het pand slaan heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand.
Update 21.20: De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. 'Door snelle opschaling hebben we het woonhuis weten te behouden. De schuur is volledig afgebrand.'
De vlammen slaan uit het pand
De vlammen slaan uit het pand © ProNews
16:40

Twee auto's botsen op A28 in Stad

Op de A28 bij Groningen zijn twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde bij de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan, in de richting van Haren. Politie, ambulance en Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse, een deel van de invoegstrook werd tijdelijk afgesloten.
Een deel van de invoegstrook is dicht
Een deel van de invoegstrook is dicht © Persbureau Meter
16:00

Wagen tilt auto uit sloot in Niebert

Aan de Molenweg in Niebert is een auto in een slootje beland. Een ander voertuig hielp de auto weer op de weg, daarvoor moest de weg even worden afgezet. Er raakte niemand gewond.
De Molenweg in Niebert is afgezet
De Molenweg in Niebert is afgezet © 112 Groningen
15:00

Woningbrand in Wehe-den Hoorn

In een woning aan de Mernaweg in Wehe-den Hoorn heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. De oorzaak van de brand is niet bekend. Of er personen gewond zijn geraakt, is ook niet duidelijk.
Woningbrand in Wehe-den Hoorn
Woningbrand in Wehe-den Hoorn © 112 Groningen
12:00

Auto bijna in het water in Uithuizen

Op de Havenweg in Uithuizen zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een van de voertuigen belandde door de klap bijna in het water. Zover kwam het net niet. De brandweer zorgde er later voor dat de auto niet in het water gleed.
De auto kwam net niet in het water terecht
De auto kwam net niet in het water terecht © 112Groningen.nl