Warming-up: Jong AZ - FC Groningen

Hoofdcoach Dick Lukkien
Hoofdcoach Dick Lukkien © Orange Pictures
Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt RTV Noord vooruit. Deze keer op de uitwedstrijd tegen Jong AZ.
Vrijdagavond wist FC Groningen weer wat winnen is. FC Eindhoven werd met 2-1 opzij gezet en dat was gezien het vertoonde spel verdiend. Vanavond trekt de ploeg van trainer Dick Lukkien naar het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer waar Jong AZ wacht. De Alkmaarders verloren thuis nog maar één keer en dus zijn de Groningers gewaarschuwd.

De vorm: FC Groningen

In de laatste wedstrijden wordt steeds beter zichtbaar hoe Lukkien zijn ploeg wil laten spelen. Het belangrijkste wapenfeit is het druk zetten. ‘We hebben veel ballen hoog op het veld veroverd met hoge intensiteit en slimme loopacties. Het gaat nu nog om het maken van de juiste keuzes rondom het zestienmetergebied, zodat we meer kansen creëren.’ Verdedigend gaat het ook beter met de groen-witten, want FC Eindhoven wist nauwelijks gevaarlijk te worden. De Groningers zijn nu drie competitiewedstrijden op rij ongeslagen.
Tekst gaat verder onder de video.
Dick Lukkien: 'Ik kan me voorstellen dat ze hun jonge talenten in de Youth League opstellen'

De vorm: Jong AZ

De Alkmaarders staan op de achtste plaats en presteren vooral thuis erg goed. Als er een ranglijst wordt gemaakt op basis van alleen thuiswedstrijden dan hoeft Jong AZ alleen Roda en Willem II voor zich te dulden. De jongelingen worden gecoacht door Jan Sierksma. Hij zag zijn spelers in de laatste zes wedstrijden slechts één keer verliezen.

Waar moeten we op letten?

Het is volgens Lukkien nog koffiedik kijken over wie er van Jong AZ op het veld staan. Dinsdag spelen de Noord-Hollanders namelijk in de Youth League en de kans is daarom aannemelijk dat daar de grootste talenten meedoen. Van de Alkmaarders is bekend dat ze graag aanvallend voetbal spelen, ongeacht wie er op het wedstrijdformulier staat. Bij FC Groningen zijn alle spelers fit en daarom start de FC waarschijnlijk weer met dezelfde elf als tegen FC Eindhoven.

Historie

FC Groningen en Jong AZ speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

FC Groningen Live

De wedstrijd is maandagavond live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. Jong AZ - FC Groningen begint om 20.00 uur. De radio-uitzending van FC Groningen Live start om 19.30 uur. Erik Hogeboom presenteert, Stefan Bleeker en Elwin Baas doen verslag en Wim Masker doet de analyse. De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op app en website.

Blessures/schorsingen

De volledige selectie van FC Groningen is fit.

Vermoedelijke opstelling

Vermoedelijke opstelling FC Groningen voor de wedstrijd tegen Jong AZ
Vermoedelijke opstelling FC Groningen voor de wedstrijd tegen Jong AZ © RTV Noord