Koninklijke Marechaussee breidt uit op vliegveld Eelde

Groningen Airport Eelde
Groningen Airport Eelde © Martijn Folkers/RTV Noord
De Koninklijke Marechaussee vestigt haar commandogroep vanaf vandaag op Groningen Airport Eelde. De militaire dienst is al actief op de luchthaven, maar wil met de vestiging de samenwerking verbeteren en de veiligheid op het vliegveldterrein vergroten.
De commandogroep was voorheen gevestigd bij de Johannes Postkazerne in Havelte. In Eelde denkt de Marechaussee beter te kunnen opereren. 'In geval van calamiteiten of incidenten op de luchthaven zijn de lijntjes kort', zegt Arjan Batelaan, brigadecommandant bij de Marechaussee tegen RTV Drenthe.

Vliegvelddirecteur 'erg blij'

Groningen Airport Eelde juicht de komst van de brigadeleiding toe. 'De Koninklijke Marechaussee investeert hiermee in de veiligheid op onze luchthaven, hier zijn wij erg blij mee', meldt luchthavendirecteur Meiltje de Groot.
De Koninklijke Marechaussee houdt zich bezig met het waarborgen van de veiligheid in Nederland en het Caribisch gebied, onderdeel van Koninkrijk der Nederlanden. De dienst voert onder meer grenscontroles uit en bewaakt bij dreiging gebouwen en personen. In Noord-Nederland werkt de Marechaussee vanuit twaalf locaties.