Donar verliest nipt van Leiden na spannende slotfase

Donar-speler Dakota Quinn maakt een punt
Donar-speler Dakota Quinn maakt een punt © JK Beeld
Donar heeft er een spannende slotfase van gemaakt tegen ZZ Leiden. De Groningse basketballers verloren met slechts twee punten verschil in Martiniplaza: 70-72.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden, vanwege het recente overlijden van clubicoon Albert van der Ark (61). Van der Ark speelde acht seizoenen voor Donar en was tien jaar bestuurslid technische zaken van de club.
Donar had in Martiniplaza iets goed te maken tegen Leiden, want negen dagen geleden werd er in Leiden met acht punten verschil verloren (85-77) van de ploeg met daarin de Groningers Maarten Bouwknecht (spelverdeler) en Jan Stalman (assistent-coach).

Leiden start sterk

Maar de Leidenaren, die nog maar één wedstrijd verloren in de competitie, namen in Martiniplaza vanaf het begin af aan het voortouw. Na tien minuten spelen stond Donar al twaalf punten achter (16-28). Stan van den Elzen was in die fase de grote plaaggeest met veertien punten. In het tweede kwart bleef dat verschil gehandhaafd en stond het 32-44 bij rust.

Spannend slot

Na rust speelde Donar met meer energie, waardoor de ploeg van coach Andrej Stimac dichterbij kwam. Na drie kwarten was het verschil slechts vier punten: 53-57.
Vervolgens nam de spanning toe, want Donar bleef tot het einde dicht bij Leiden. Een mooie driepunter van Karolis Babusis zorgde ervoor dat Donar zelfs op één punt van Leiden kwam (70-71). Leidenaar Van den Elzen schoot vervolgens een vrije worp raak, waardoor de slotfase razend spannend werd. Het laatste schot van John Meeks op de buzzer ging nét niet door de ring, waardoor de Groningers nipt verloren.
Bij Donar kwamen vier spelers in de dubbele cijfers qua score: Justinas Ramanauskas (12), Theo John (12 en 10 rebounds), John Meeks (13) en Karolis Babusis (13).
Donar heeft nu vijf wedstrijden verloren en vier gewonnen. Daarmee staan de Groningers in de middenmoot.
Kuiper: 'Ik ben chagrijnig'

Europese return Lycurgus

De eerstvolgende thuiswedstrijd voor Donar is op woensdagavond 6 december tegen LWD Basket uit Leeuwarden. Toch is er voor die tijd nog een sportwedstrijd in Martiniplaza. De volleyballers van Nova Tech Lycurgus spelen er deze woensdag namelijk de Europese return tegen SC Prometey Dnipro.