Bert Swartbrug toch niet helemaal schoon: vergeten of geen tijd meer? (update)

De Bert Swartbrug is nog niet helemaal schoon
De Bert Swartbrug is nog niet helemaal schoon © Jan Been/RTV Noord
De Bert Swartbrug over het Van Starkenborghkanaal tussen Noordhorn en Zuidhorn had woensdagmorgen weer schoon moeten zijn. Afgelopen nacht zijn schoonmakers van half twee tot zes uur bezig geweest.
Woensdagochtend bleek bij daglicht echter dat er toch een stukje niet gedaan was.

Groene aanslag

Op een stuk van enkele meters bovenaan de boog zit nog steeds een groene aanslag. En ook aan de zijkant is de brug nog niet volledig smetteloos. Wat hier precies de reden van is kon de gemeente Westerkwartier nog niet zeggen. Is het vergeten of was er geen tijd meer voordat de treinen weer gingen rijden?
'Geen idee wat de reden zou kunnen zijn', zegt de woordvoerder, die nog niet op de hoogte was van het vergeten stukje. Over hoe het nu verder gaat kon de woordvoerder van de gemeente niks zeggen.
Reactie gemeente Westerkwartier
Woordvoerder van de gemeente Westerkwartier Martien van der Laan geeft aan dat het niet gelukt is om de brug helemaal schoon te maken binnen de beschikbare tijd. Het werk moet veilig uitgevoerd worden, geeft ze aan. 'Hieronder valt ook een vooraf vastgesteld tijdvak waarin het werk uitgevoerd mag worden.'
Meer tijd
De schoonmakers hebben volgens haar in het donker onder koude en natte omstandigheden hun werk gedaan. 'Zij hadden vier uur de tijd om de brug schoon te maken. De groene aanslag zat vaster op de brug dan verwacht. Het verwijderen was daardoor moeilijker en nam meer tijd in beslag.'

Een klein deel hebben schoonmakers daardoor niet binnen de beschikbare tijd kunnen verwijderen.

Hoe het nu verder gaat is nog niet duidelijk: de gemeente beraadt zich nog op de ontstane situatie.

De brug is niet volledig schoon:
Bert Swartbrug is toch niet helemaal schoon