Kevin van Veen 'voor onbepaalde tijd' terug naar Schotland voor geboorte dochter

Kevin van Veen
Kevin van Veen © Orange Pictures
FC Groningen-aanvaller Kevin van Veen keert terug naar Schotland, om zijn hoogzwangere vriendin bij te staan. Volgens de club blijft hij daar 'voor onbepaalde tijd'.
Van Veen staat op het punt om voor het eerst vader te worden. Aanvankelijk zou hij maandagavond na de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong AZ - waarin Van Veen overigens niet in actie kwam - doorreizen naar Schiphol, om naar Schotland te vliegen.

'Kijk er ontzettend naar uit'

'Het was de bedoeling om de bevalling afgelopen dinsdag in te leiden, maar daar hebben we op het laatste moment van afgezien', zegt Van Veen op de website van FC Groningen.
'In de laatste fase van een zwangerschap is het belangrijk om dicht bij elkaar te zijn. Ik ben FC Groningen dankbaar dat de club mij alle tijd en ruimte geeft om bij mijn vriendin en de bevalling te zijn en ik kijk ontzettend uit naar het moment dat we onze dochter in de armen mogen sluiten.

Terugkeer onduidelijk

Wanneer Van Veen, die afgelopen zomer overkwam van het Schotse Motherwell, terugkeert naar Groningen is nog onduidelijk. FC Groningen speelt vrijdagavond de volgende wedstrijd, thuis tegen VVV Venlo.