liveblog | 29 november 2023

112-nieuws woensdag 29 november: Winschoter (82) overlijdt bij ongeluk in Drenthe • Ernstig gewonde bij aanrijding Hoendiep

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 29 november 2023, 22:00 uur
22:00

Agenten nemen luchtdrukwapens in beslag nadat iemand met vuurwapen zwaait

De politie heeft in een van de noordelijke stadswijken woensdag drie luchtdrukwapens in beslag genomen. De politie kwam de wapens op het spoor nadat een getuige had gezien hoe iemand in een woning met een vuurwapen zwaaide. Nadat de politie de woning binnengevallen was, bleek dat het ging om luchtdrukwapens. Een leek op een pistool, een op een hagelgeweer en een op een automatisch vuurwapen.
20:30

Ernstig gewonde na aanrijding op Hoendiep

Aan het Hoendiep, bij de Johan van Zwedenlaan, is een auto achterop een bietenwagen gereden. De bestuurder van de auto is ernstig gewond geraakt. De politie heeft de weg afgezet en doet onderzoek.
De politie heeft het Hoendiep afgezet
De politie heeft het Hoendiep afgezet © 112 Groningen
19:30

Man (18) aangehouden met wapens en drugs op zak

De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige man uit Het Hogeland aangehouden omdat hij wapens, drugs en 900 euro aan contant geld op zak had. Agenten controleerden de verdachte aan de Sportlaan in Uithuizen na signalen dat hier vaker in drugs wordt gehandeld.
'Tijdens de controle bleek de man verschillende verpakkingen met verdovende middelen bij zich te hebben', schrijft de politie. 'Ook werd er een stroomstootwapen en pepperspray bij hem aangetroffen. Daarnaast had de man ongeveer 900 euro aan contacten bij zich.'
De bovengenoemde bezittingen van de man zijn in beslag genomen.
15:10

Winschoter (82) overlijdt bij eenzijdig ongeluk in Drenthe

Bij een eenzijdig ongeval op de Elperstraat bij Schoonloo, is woensdagmiddag een 82-jarige man uit Winschoten om het leven gekomen. Hij was daar rond het middaguur op een boom gebotst.
Hulpverlening mocht niet meer baten. De bestuurder is ter plaatse overleden, meldt de politie.
Hulpdiensten in Schoonloo
Hulpdiensten in Schoonloo © Persbureau Meter
13:10

Gaslek Hoogezand door graafwerkzaamheden

Bij graafwerkzaamheden aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand is woensdagmiddag een gaslek ontstaan. De brandweer heeft de omgeving van het lek afgezet met linten, maar heeft (nog) geen woningen laten ontruimen.
Enexis is ter plaatse om het lek te dichten.
Brandweermannen bij het gaslek
Brandweermannen bij het gaslek © Venema Media
12:30

Politie deelt 84 boetes uit bij verkeerscontroles in Eemsdelta

Bij meerdere verkeerscontroles in de gemeente Eemsdelta, heeft de politie dinsdag 84 boetes uitgeschreven. Dat gebeurde onder meer voor het rijden zonder rijbewijs, rijden met een mobiel elektronisch apparaat in de hand en voor het niet dragen van een gordel, aldus de politie op social media.
Twee personen testten tijdens de controle positief op het gebruik van drugs. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau in Delfzijl. Ook een persoon die bleek te rijden met een ingevorderd rijbewijs werd meegenomen naar het bureau.
Eén van de verkeerscontroles in Eemsdelta
Eén van de verkeerscontroles in Eemsdelta © 112Groningen