Lycurgus is uitgeschakeld in Europa bij sfeervol ‘debuut’ in Martiniplaza

Lycurgus delfde het onderspit tegen SC Prometey Dnipro
Lycurgus delfde het onderspit tegen SC Prometey Dnipro © JK Beeld
Nova Tech Lycurgus is uitgeschakeld in de zestiende finales van de CEV Cup, het tweede Europese niveau. De Groningse volleyballers verloren in Martiniplaza ook de return tegen SC Prometey Dnipro uit Oekraïne in drie sets.
Lycurgus had het eerste duel vorige week in Roemenië ook al met 3-0 verloren, waardoor er in eigen huis met 3-0 of 3-1 gewonnen moest worden om een beslissende golden set te kunnen spelen.
Taaij: 'Denk dat de mensen een mooie wedstrijd hebben gezien'

Ruim tweeduizend toeschouwers brengen sfeer

Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Cole Bogner, Cal Fisher, Cole Gillis, Kyle McCauley, Robin Boekhoudt, Niels de Vries en Jeffrey Klok aan de eerste wedstrijd in de ‘nieuwe’ thuishal, Martiniplaza.
De 2.250 toeschouwers zorgden voor veel sfeer en zagen een energiek Lycurgus, dat goed begon. Lange tijd hield Lycurgus het voortouw in de eerste set, maar bij de ‘big points’ sloegen de Oekraïners toe: 22-25.
In de tweede set gingen de bezoekers juist goed van start. De ervaren ploeg uit Oekraïne hield de voorsprong in stand en kreeg Lycurgus met sterk spel ook in het tweede bedrijf op de knieën (23-25), waardoor de Europese uitschakeling een feit was.
De derde set werd nog wel erg spannend op het einde, maar ook die ging nipt naar Dnipro: 24-26.
Klok: 'Op zondag weer een belangrijk potje in Martiniplaza'

Strijd om eerste plek

Zondagmiddag speelt Lycurgus opnieuw een topduel in Martiniplaza. Dan komt Active Living Orion uit Doetinchem op bezoek in Groningen. Beide ploegen spelen dan vanaf 16.00 uur om de koppositie in de eredivisie.