Kandidaten CDA-lijsttrekkerschap debatteren in MartiniPlaza

GRONINGEN - De kandidaten voor het CDA-lijsttrekkerschap gaan op woensdag 9 mei met elkaar in debat in MartiniPlaza in Groningen.
Het debat maakt deel uit van een reeks van vier die maandag van start gaat in Rotterdam. In het geval de nieuwe lijsttrekker niet in één ronde wordt gekozen volgen nog meer debatten.

Tot nu hebben vier kandidaat-lijsttrekkers zich gemeld: fractievoorzitter Van Haersma Buma, Minister Spies, voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen Marcel Wintels en het Nijmeegse CDA raadslid Harry Wesselink.
Kandidaat-lijsttrekkers kunnen zich nog tot vrijdagmiddag 12 uur melden. CDA-leden kunnen vanaf 10 mei via telefoon of internet hun stem uitbrengen op een van de kandidaat-lijsttrekkers. Op 18 mei sluit de eerste ronde. Indien geen van de kandidaten in de eerste ronde meer dan de helft van de uitgebrachte stemmen behaalt, gaan de twee kandidaten met de meeste stemmen door naar de tweede ronde, deze duurt tot 1 juni. Op die dag wordt bekendgemaakt wie de CDA-lijsttrekker wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen.