Dit zijn de (hoge) nieuwkomers in de Grunneger 1000

Op welke nummers ga jij stemmen?
Op welke nummers ga jij stemmen? © RTV Noord
We zitten op de helft van de stemweek voor de Grunneger 1000 en er is al 46.000 keer gestemd op een liedje voor de lijst. Een goed moment om alvast met jullie drie nieuwe binnenkomers in de lijst te delen.
'Wakker in Grunn' van Wat Aans, 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker en 'Welkom in de bus' van Burdy hebben nu al zoveel stemmen gekregen dat zij verzekerd zijn van een hoge notering in de lijst.

Bevestigen van je stem

Die 46.000 stemmen zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar: tienduizend van die stemmen zijn nog niet bevestigd. Dat is jammer, want als dat niet gebeurt, tellen die stemmen niet mee.
Na het uitbrengen van jouw stem, krijg je een e-mail. Daarin wordt gevraagd om je stem te bevestigen. Heb je dit nog niet gedaan, kijk dan snel in jouw mailbox of check je spam.

Reizende stembus

We reizen deze week door de provincie met de Grunneger 1000-stembus. Bekijk hieronder de video van de stembus die woensdag in Hoogezand stond.
Grunneger1000 Stembus in Hoogezand

Mooie prijzen

Vrijdag staat de stembus van 14.00 tot 15.00 op de Zernike Campus in Groningen bij het busstation bij de Van Doornveste. Wie stemt op locatie maakt kans op een mooie prijs: een geheel verzorgde hotelovernachting met diner en ontbijt voor twee personen in een hotel langs de Eems in Delfzijl.
Voor wie hulp nodig heeft bij het stemmen of geen eigen computer heeft: stemmen op de Grunneger 1000 kan dit jaar ook in de Openbare Bibliotheek.