Be Quick heeft titelkansen niet meer in eigen hand

NIJMEGEN - Be Quick heeft zondagmiddag tegen de amateurs van NEC met 2-2 gelijkgespeeld. Door het gelijkspel is Be Quick gezakt naar de tweede plaats in de hoofdklasse C, met nog één speelronde te gaan. SWZ Sneek is de nieuwe koploper.
Be Quick kwam vlak voor rust op achterstand door een doelpunt van Ali Rasa uit een hoekschop. In de tweede helft kwamen de Groningers beter uit de kleedkamer en maakte invaller Rob van der Leij twintig minuten voor tijd de gelijkmaker: 1-1.
Vijf minuten voor tijd leek de belangrijke overwinning binnen, nadat Jasper Valentijn uit een hoekschop voor de 2-1 voorsprong zorgde. In de allerlaatste seconden van de blessuretijd maakte NEC alsnog de gelijkmaker via Nourdie Almansouri uit een klutsbal: 2-2.
Be Quick staat nu tweede op de ranglijst met 48 punten uit 23 wedstrijden. Sneek is de nieuwe koploper na een 4-2 overwinning op Hoogeveen. Het verschil met Be Quick is slechts één punt en dus kunnen de Groningers de titel alleen pakken als het zelf wint van ROHDA Raalte (thuis) en als Sneek puntenverlies lijdt in de thuiswedstrijd tegen Alcides.