Flames hard onderuit in Den Bosch

DEN BOSCH - GasTerra Flames heeft zondagavond de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel met 80-54 verloren van EiffelTowers Den Bosch. Het verschil werd vooral gemaakt in het derde kwart, waarin Flames slechts zes punten scoorde.
Het eerste kwart ging gelijk op, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en Flames wist de achterstand te beperken tot één punt (17-16). De thuisploeg nam daarna het initiatief en liep uit naar een voorsprong van tien punten (39-29). Bij de stand van 39-31 werd het spel stilgelegd, omdat Den Bosch-supporters voor de tweede keer deze wedstrijd de reclameborden langs het speelveld in de Maaspoort omver tikten. Na het oponthoud verkleinde Flames de achterstand tot vijf punten bij rust: 41-36.
In het derde kwart werd de achterstand alleen maar groter voor Flames. De Groningers kwamen slechts tot zes punten. Den Bosch liep mede daardoor uit naar een 62-42 voorsprong. De marge van rond de twintig punten bleef ook lang op het scorebord staan in het vierde kwart. Het verschil werd uiteindelijk zelfs 26 punten in het voordeel van de thuisploeg. Flames-coach Hakim Salem was na afloop dan ook ontevreden. "Dit was een van de slechtste wedstrijden die ik ooit heb gecoacht."
Topscorer bij Flames werd Avis Wyatt met 12 punten, gevolgd door Alex Wesby met 11 punten. Door de nederlaag van Flames staat het weer gelijk in de best-of-five-serie: 1-1. Dinsdag is de derde wedstrijd in Martiniplaza.