liveblog | 2 december 2023

112-nieuws zaterdag 2 december: Politie arresteert tiener wegens drugsbezit • Man wandelt over Europaweg

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 2 december 2023, 19:55 uur
19:55

Politie treft drugsafval aan bij Zuurdijk

De politie heeft op de Kattenburgerweg bij Zuurdijk enkele tientallen jerrycans met daarin een onbekende vloeistof aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om drugsafval. De jerrycans zijn afgevoerd
De politie vraagt getuigen zich te melden. Mensen die de afgelopen dagen in de omgeving van de Kattenburgerweg verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien die mogelijk iets te maken hebben met het dumpen van de jerrycans, kunnen contact opnemen met de politie.
18:15

Tiener aangehouden voor drugsbezit op Hoofdstation

De politie heeft zaterdag op het Hoofdstation in Stad een 17-jarige jongen uit de gemeente Midden-Groningen aangehouden. De tiener had drugs en contant geld op zak.
Agenten en medewerkers van vervoersbedrijf Arriva controleerden op het station alle reizigers, een zogenoemde 100% controle. De jongen bleek 1.165 euro contant geld op zak te hebben, drie telefoons en verschillende soorten drugs, waaronder xtc, crystal meth en lsd', aldus de politie.
De actie van NS en politie op het Hoofdstation in Stad
De actie van NS en politie op het Hoofdstation in Stad © Persbureau Meter
17:40

Man wandelt over Europaweg

Politieagenten hebben zaterdagmiddag een man van de Europaweg in de stad Groningen gehaald. Hij liep binnen de vangrail over de zijkant van de autoweg. Dat meldt de politie op sociale media.
Bij de politie waren meerdere meldingen binnengekomen over een persoon die op de weg liep. De politie trof de man aan ter hoogte van de Gideonbrug. ‘Wij hebben hem naar een veilige plek gebracht’, schrijft de politie.
De politie pikt op de Europaweg de autowegwandelaar op
De politie pikt op de Europaweg de autowegwandelaar op © Politie Groningen Zuid
15:05

Voetganger gewond in Roden bij aanrijding

Aan de Westerbaan in Roden ter hoogte van de Lidl, is zaterdagmiddag een voetganger gewond geraakt toen ze werd aangereden door een automobilist.
Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
10:35

Auto glijdt de sloot in in Uithuizen

Op de kruising Talmaweg/Oude Dijk in Uithuizen is zaterdagmorgen een auto de sloot ingegleden. De oorzaak was het spekgladde wegdek.
De bestuurder sprong tijdens het rollen uit de auto, vertelde ze tegen 112-fotograaf ter plekke. 'Er was geen sturen meer aan.'
De auto in de sloot in Uithuizen
De auto in de sloot in Uithuizen © 112Groningen
09:10

Wateroverlast in De Hardenberg in Finsterwolde

De brandweer is momenteel druk bezig met het leegpompen van de kelder van sportcentrum De Hardenberg in Finsterwolde. Daar is waarschijnlijk de dompelpomp stukgegaan die het grondwater weg moet pompen.
De brandweer pompt de kelder van De Hardenberg leeg
De brandweer pompt de kelder van De Hardenberg leeg © 112Groningen