Klimaatgroep Stars heeft nog een sprankje hoop op finale

Colin Rengers (rechts) in actie voor Klimaatgroep Stars
Colin Rengers (rechts) in actie voor Klimaatgroep Stars © Henk Elderman/RTV Noord
Klimaatgroep Stars heeft de eerste halve finalewedstrijd van de play-offs om het kampioenschap in de Eredivisie verloren. De tafeltennissers uit Middelstum wonnen geen enkele wedstrijd tegen Maashorst uit Uden. Het werd 4-0.
Het team van coach Jan Tammenga was niet de favoriet, maar dichtte zich wel kansen toe. De hoop was vooral gevestigd op Clement Chobeau. De Franse kopman begon nog goed aan zijn eerste wedstrijd door de eerste game in winst om te zetten. Hij kon het goede spel geen vervolg geven en verloor met 3-1 van de Zwitser Mauro Schärrer.

Ook Rengers en Men trekken aan kortste eind

Door de nederlaag was er een stunt nodig in de volgende partijen. Het zorgde voor meer druk bij Colin Rengers en Shuohan Men. Rengers begon nog goed aan zijn partij en kwam met 1-0 voor. In het vervolg was zijn tegenstander Gabrielius Camara duidelijk te sterk. Men liet uitstekend spel zien tegen Pekka Pelz, maar trok na vijf spannende games aan het kortste eind.
In de pauze van twintig minuten was er niemand die nog geloofde in de kansen van de thuisploeg. Na de korte onderbreking verscheen Chobeau voor de tweede keer achter de tafel. Gaandeweg de partij tegen zakte hem de moed in de schoenen. Een korte opleving in de vierde game bracht zijn tegenstander Camara niet aan het wankelen.

Return is zondag

De return in zondag in Uden. Alleen een darverende stunt kan Klimaatgroep Stars nog aan een plek in de finale helpen. Om dat te bereiken moet er met 4-1 of 4-2 gewonnen worden. Als dat lukt volgt er een zogenaamde 'Gouden Wedstrijd' over drie games waarbij alle spelers elk een game spelen.