liveblog | 3 december 2023

112-nieuws zondag 3 december: Automobilist botst op boom Uithuizen • Hennepkwekerij Garrelsweer opgerold

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 3 december 2023, 12:05 uur
12:05

Brandweer redt ree in Nieuwe Pekela

De brandweer heeft zondagmiddag aan de Jan Oldenburgerstraat in Nieuwe Pekela een ree gered. Die was terechtgekomen in het Pekelderhoofddiep.
Met behulp van een lasso werd de ree gevangen en op het droge getrokken. Op landerijen even verderop werd het dier weer vrijgelaten.
De brandweer trekt de ree op het droge
De brandweer trekt de ree op het droge © 112Groningen
08:50

Automobilist botst op boom bij Uithuizen

Op de N999 (Scheltkemaweg) bij Uithuizen is zondagmorgen een automobilist in een flauwe bocht op een boom gebotst. Volgens een 112-fotograaf ter plekke is gladheid waarschijnlijk de oorzaak, want 'de weg is hier spiegelglad'.
De bestuurder werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten bij de auto
Hulpdiensten bij de auto © 112Groningen
08:40

Hennepkwekerij Garrelsweer opgerold

De politie heeft vrijdag in Garrelsweer een hennepkwekerij opgerold. Dat gebeurde na meerdere tips via 'Meld misdaad anoniem'. De politie trof in een pand ongeveer 400 planten aan.
Uit onderzoek bleek dat de stroom en het water illegaal werden afgetapt. De 37-jarige bewoner van de woning werd aangehouden. 'Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast zal de bewoner een naheffing ontvangen voor het gestolen stroom en water.'
02:50

Politie ontruimt pand in Gelkingestraat na CO-melding

De brandweer heeft afgelopen nacht een studentenpand en de Shisha lounge aan de Gelkingestraat in Stad ontruimd na een melding van koolmonoxide. De brandweer ventileerde de panden.
Na ongeveer twee uur mochten de studenten terug naar hun woning.
Hulpdiensten in de Gelkingestraat in Stad
Hulpdiensten in de Gelkingestraat in Stad © 112Groningen
02:15

CO-melding in Leek

Aan de Kerspellaan in Leek kwam de brandweer afgelopen nacht in actie na melding van koolmooxide. De brandweer deed metingen en ventileerde de woning.
Brandweermannen in de Kerspellaan in Leek
Brandweermannen in de Kerspellaan in Leek © Persbureau Meter