Sportclub Veendam gered door 'wereldtruc'

VEENDAM - Sportclub Veendam speelt ook volgend seizoen betaald voetbal. De club heeft het gat van 350.000 euro in de begroting voor volgend jaar gedicht. Volgens directeur Henk Eising heeft hij een 'wereldtruc' moeten uithalen om betaald voetbal voor Oost-Groningen te behouden.
De redding is voor een groot deel te danken aan de verkoop van stadion De Langeleegte aan projectontwikkelaars Zwanenburg uit Heerenveen en Jacob Paas uit Stadskanaal. Zij gaan ook gezamenlijk aan de slag met een project in het centrum van Veendam.
De verkoop levert SC Veendam een lastenverlichting op van 200.000 euro per jaar. De overdracht is maandag bekrachtigd op het gemeentehuis van Veendam. De gemeente was eigenaar van het stadion dat voor zo'n drie miljoen euro is verkocht. Wat de projectontwikkelaars betreft verandert de naam (voluit: Gjaltema stadion aan de Langeleegte) niet.
Daarnaast zijn er tien bedrijven gevonden die de komende drie jaar in totaal 150.000 euro per jaar in de club steken. Het voortbestaan van de eerstedivisionist is daardoor voor de komende drie jaar gewaarborgd.
De begroting van Veendam wordt opgeschroefd tot iets boven de 2 miljoen euro. Daardoor kan Sportclub Veendam op termijn een nieuwe directeur en manager commerciële zaken aanstellen. Directeur Eising blijft betrokken bij de club. Hij heeft de intentie uitgesproken om in de Raad van Commissarissen zitting te nemen.