Lycurgus staat eerste plek af aan Orion na harde thuisnederlaag

Cal Fischer smasht de bal namens Lycurgus over het net
Cal Fischer smasht de bal namens Lycurgus over het net © JK Beeld
Nova Tech Lycurgus heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de koppositie. De Groningse volleyballers verloren in eigen huis met 1-3 van concurrent Active Living Orion uit Doetinchem, die nu de eerste plek overneemt van Lycurgus.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon aan de wedstrijd met Cole Bogner, Cal Fisher, Cole Gillis, Kyle McCauley, Robin Boekhoudt, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok. Zij gingen goed van start voor een kleine duizend toeschouwers in Martiniplaza. De eerste set ging met ruim verschil naar de Groningers: 25-18.

Rollen omgedraaid

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid, waardoor Orion op gelijke hoogte kon komen in sets. Taaij wisselde vier spelers, maar ook die konden niet voorkomen dat de set met hetzelfde verschil juist naar Orion ging: 18-25. Hetzelfde beeld was er in de overige sets, waarin de bezoekers gretiger leken om de zege binnen te slepen. Set drie en vier gingen eveneens met ruim verschil naar de ploeg uit Doetinchem: 20-25 en 18-25.
Lycurgus blijft hierdoor op twintig punten steken uit negen wedstrijden en zakt naar de tweede plek in de eredivisie. Orion neemt de eerste plek over met 22 punten en een wedstrijd minder gespeeld.

Nummer vijf komt op bezoek

Donderdagavond speelt Lycurgus opnieuw thuis voor de competitie. Dan is de nummer vijf, Sliedrecht Sport, vanaf 20.30 uur de tegenstander in Martiniplaza.