Flames overtuigend langs Den Bosch

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft dinsdagavond de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel met 72-49 gewonnen van EiffelTowers Den Bosch. Het duel ontaardde halverwege het laatste kwart in een opstootje, waarna van beide teams twee spelers werden weggestuurd.
Flames begon goed aan de wedstrijd en stond na het eerste kwart met 17-10 voor. Bij rust was het verschil acht punten (31-23). Het verschil werd daarna groter. De bezoekers zaten niet in de wedstrijd en keken na het derde kwart tegen een achterstand aan van veertien punten (52-38).
Flames ging ook in het vierde kwart door met scoren. De voorsprong liep door een dunk van Avis Wyatt op tot twintig punten (62-42). Den Bosch-speler Tai Wesley maakte daarbij een stevige fout op Wyatt. Daarop sloeg kort de vlam in de pan en volgde wat duw- en trekwerk en een stevige scheldpartij tussen spelers van beide teams.
De scheidsrechters besloten uiteindelijk om Sergio de Randamie, Bryan Defares (Flames), David Gonzalvez en Wesley (Den Bosch) naar de kleedkamers te sturen met alle vier een 'diskwalificerende fout'.
Daarna keerde de rust enigszins terug in Martiniplaza. Flames nam nog wat verder afstand van Den Bosch dat met een aantal jonge Nederlandse spelers het duel vervolgde. Bij de Groningers kregen Sander de Roos en Max van Schaik speeltijd. Uiteindelijk stond er een verschil van 23 punten op het scorebord (72-49). Topscorer aan de kant van Flames werd David Bell met twaalf punten, gevolgd door Ties Theeuwkens met elf.
De stand in de best-of-five-serie is nu 2-1 voor de ploeg van coach Hakim Salem. Komende donderdag is de vierde wedstrijd in Den Bosch. Als Flames in de Maaspoort wint, plaatst het zich voor de finale van de play-offs om de landstitel. Bij verlies volgt zondag een beslissende wedstrijd in Martiniplaza.
Woensdag doet de tucht- en geschillencommissie van de Nederlandse Basketball Bond uitspraak over de gevolgen van de veldverwijzing van de vier spelers. Vermoedelijk krijgt het kwartet sowieso één wedstrijd schorsing opgelegd.