BK Häcken wil Radinio Balker overnemen in de winterstop

Radinio Balker viert zijn doelpunt
Radinio Balker viert zijn doelpunt © Orange Pictures
Er is serieuze belangstelling voor FC Groningen-verdediger Radinio Balker van het Zweedse Bollklubben Häcken. De club uit Göteborg wil de verdediger in de winterstop overnemen. Balker heeft nog een contract tot medio 2024, met de optie voor nog een jaar.
FC Groningen bevestigt de interesse in Balker. De 25-jarige centrale verdediger speelt sinds de zomer van 2021 bij FC Groningen.

Vaste waarde

Balker kwam over van Almere City. Na blessureleed maakte hij vorig seizoen zijn debuut tegen FC Volendam in de eredivisie. De club denkt een vertrek van Balker intern te kunnen opvangen. Balker is dit seizoen een vaste waarde en maakte tot nu toe drie doelpunten voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Zweedse topclub

BK Häcken eindigde afgelopen seizoen op de derde plek in de Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden. Een jaar eerder werd de Zweedse topclub voor het eerst in de historie kampioen.
Ook Daleho Irandust en voormalig FC-speler Rasmus Lindgren stonden in het verleden onder contract bij de Getingarna. Häcken speelt dit seizoen in de Europa League, maar heeft na vijf duels nog geen punt behaald en is daarmee uitgeschakeld.