Irakees tentenkamp-protest in Ter Apel groeit

TER APEL - Het aantal mensen in het tentenkamp bij het azc in Ter Apel wordt steeds groter. Dat zeggen de tientallen Irakezen die het kamp dinsdag hebben opgeslagen.

Er zouden nog eens enkele tientallen Irakezen naar Ter Apel op weg zijn. Ook zou een groep van zestig Somaliërs zich bij het protest willen aansluiten.

De Irakezen moeten terug naar hun eigen land, maar volgens hen kan dat niet, omdat de autoriteiten in Irak niet meewerken. Aangezien ze ook niet in asielzoekerscentra mogen blijven, is er volgens de groep geen andere mogelijkheid dan het opzetten van tentjes.

De Irakezen willen de actie volhouden tot hun asielaanvragen opnieuw in behandeling worden genomen. De verwachting bij de actievoerders is dat binnenkort tot ontruiming van het tentenkamp wordt overgegaan. Volgens een woordvoerder van minister Gerd Leers van Immigratie en Asielzaken wordt er op dit moment geen ontruimingsactie voorbereid. Leers heeft in een verklaring laten weten dat de uitgeprocedeerde asielzoekers terug moeten naar Irak.
Deel dit artikel:

Recent nieuws