Flames verliest vierde wedstrijd in Den Bosch

DEN BOSCH - GasTerra Flames heeft donderdagavond de vierde wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel met 81-74 verloren van EiffelTowers Den Bosch. Daardoor staat het in de best-of-five-serie weer gelijk: 2-2. Komende zondag valt de beslissing in de halve finale.
De wedstrijd ging in het eerste kwart gelijk op tussen beide teams. Flames stond met één punt voor na de eerste tien minuten (16-17). Aan het begin van het tweede kwart liep Flames weg bij Den Bosch en was het verschil opgelopen tot acht punten (21-29).
Lang konden de Groningers de voorsprong niet vasthouden, want Den Bosch kwam langszij en nam voor het eerst sinds de beginfase weer een voorsprong (34-32). De uitploeg kwam terug en door onder meer een score van Jason Dourisseau in de laatste seconde stond het bij rust 38-35 voor Flames.
David Bell zorgde vlak na rust met acht punten op rij voor een ruimer verschil (39-48). De ruime voorsprong van Flames hield niet lang stand. De Brabanders kwamen opnieuw langszij en aan de leiding (54-53). De ploeg van coach Hakim Salem slaagde er daarna toch weer in om aan het einde van het kwart een kleine voorsprong te nemen (57-60).
Aan het begin van het laatste kwart ging Den Bosch weer aan de leiding (64-60) en deze keer was Flames niet bij machte om het scoreverloop te doen kantelen. De Groningers kwamen nog wel in de buurt (73-72), maar Den Bosch bouwde de voorsprong in de slotfase uit tot een verschil van zeven punten: 81-74.
Topscorer aan de kant van Flames werd David Bell met 23 punten, gevolgd door Avis Wyatt met vijftien. Zondagmiddag staat in Martiniplaza de vijfde wedstrijd op het programma. De winnaar plaatst zich voor de finale van de play-offs om het landskampioenschap tegen titelverdediger ZZ Leiden.