Kat Milo na lange reis vanuit Oostenrijk weer terug in Veendam

Milo neemt het er van in zijn mandje
Milo neemt het er van in zijn mandje © Eigen foto
Na een lange reis is kat Milo weer teruggekeerd in Veendam. Vorige week kreeg het baasje te horen dat hij in Oostenrijk was, nadat ze hem al drie dagen miste. Hij was er slecht aan toe, maar inmiddels gaat het weer beter met hem.
Na een oproep op Facebook werd baasje Marlijn de Wal gebeld door iemand die naar Oostenrijk was gegaan. 'Ik denk dat ik jullie kat per ongeluk heb meegenomen’, verklaarde William Potgieter bij wie Milo in de bus had gezeten.

Chauffeur geen blaam

Hij laat zien waar de kat waarschijnlijk heeft gezeten, onder de motorkap. ‘Daar is het warm en heeft hij plek zat.’ En zo zat hij 840 kilometer lang in de auto en kwam toen in Reutte uit. Daar ging hij de straat op.
De Wal neemt de chauffeur niks kwalijk. Het was donker, slecht weer, het sneeuwde en was koud. En bovendien, wie gaat er nou van uit dat er een kat in z'n laadruimte verstopt zit. Dus nee, we nemen hem niets kwalijk. Dat vond hij geloof ik wel fijn om te horen.’

Spoedoperaties

Drie dagen later werd hij binnengebracht bij een dierenartspraktijk, toen was hij zwaargewond. Hij heeft hier meerdere spoedoperaties ondergaan. De Wal somt op: ‘onderhuidse infectie, zenuwen van de achterpoten waren kapot, ze hebben echt van alles aan hem moeten doen om hem levend te houden.’
Ze houdt Milo nu hij terug is goed in de gaten, het lijkt nu goed met hem te gaan. ‘Dat je hem gewoon weer hebt, is hartstikke fijn.’

Zelf naar Oostenrijk

De Wal is zelf die kant op gegaan om kat Milo weer in haar armen te sluiten. Via een Belgisch echtpaar kreeg ze een hotelovernachting in het gebied aangeboden.
De chauffeur overhandigt De Wal een presentje, maar die is niet voor haar. De inhoud is voor Milo die weer rustig in de krabpaal zit. ‘Zodat die een beetje kan herstellen', verklaart Potgieter.
Kat Milo weer terug na reis van 840 kilometer