Twee Groningse zwemsters naar WK in Doha

Janna van Kooten in actie tijdens de halve finale 200 vrij in Japan vorig jaar
Janna van Kooten in actie tijdens de halve finale 200 vrij in Japan vorig jaar © ANP
Zwemster Janna van Kooten uit Niekerk en Yara van Kalmthout uit Vlagtwedde maken onderdeel uit van de selectie voor de wereldkampioenschappen langebaan in Doha. Dat heeft zwembond KNZB woensdag bekendgemaakt.
Van Kooten is geselecteerd voor de 200 meter vrije slag, Van Kalmthout voor de estafette. In totaal reizen tien vrouwen en acht mannen af naar Qatar, waar de WK van 11 tot en met 18 februari op het programma staat. De zwemmers zijn geselecteerd op basis van hun kwalificatietijden of eventuele deelname aan een estafette.

Startlijsten nog niet definitief

Het is nog niet zeker of alle aangewezen zwemmers ook in actie komen op de WK. De definitieve startlijsten en de samenstellingen van de estafettes worden pas in Doha bepaald.
De WK is een van de mogelijkheden voor de Nederlandse zwemmers om limieten te zwemmen voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Debuut op WK

Vorig jaar debuteerde Van Kooten op achttienjarige leeftijd op de WK in het Japanse Fukuoka. Ze bereikte de halve finales op de 200 meter vrij en zwom twee persoonlijke records.