Oranje Nassau gedegradeerd uit Hoofdklasse

GRONINGEN - Oranje Nassau is zaterdagmiddag rechtstreeks gedegradeerd naar de Eerste Klasse van het amateurvoetbal. De ploeg van trainer Henk Konings verloor op eigen veld met 4-1 van CSV Apeldoorn in de laatste competitiewedstrijd.
Oranje Nassau kreeg in de 28ste minuut een goede mogelijkheid om de score te openen, maar Ezra Schrijver kreeg de bal alleen voor Apeldoorn-doelman Peter Veeneman niet het doel in. In de 38ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong toen de ON-defensie volledig uitgespeeld werd.
Inde wetenschap dat concurrent Urk halverwege met 2-0 achterstond begon ON goed aan de tweede helft, want Schrijver zorgde in de 54ste minuut vanaf elf meter voor de gelijkmaker. De Groningers waren daarna zelfs dichtbij een voorsprong. Wouter van Aanholt kreeg de grootste kans. De middenvelder kwam alleen voor de keeper in de 56ste minuut, maar schoot op de doelman.
Twintig minuten voor tijd viel de beslissing toen de verdediging weer helemaal zoek gespeeld werd. ON kreeg nog een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar uiteindelijk liepen de bezoekers via de counter in de laatste vijf minuten uit naar een 4-1 overwinning.
Door de nederlaag degradeert Oranje Nassau naar de Eerste Klasse. ON eindigde op de dertiende en voorlaatste plaats in de Hoofdklasse C met 21 punten uit 26 wedstrijden.