Toekomst Perry Sport, Aktiesport en Sprinter in onze provincie onzeker

Sprinter aan de Vismarkt met het oude logo van Perry
Sprinter aan de Vismarkt met het oude logo van Perry © Loek Mulder/RTV Noord
Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waaronder filialen in onze provincie, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er een doorstart mogelijk is.
Een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam bevestigt het bankroet na berichtgeving door RTL Z. De rechter heeft inmiddels Kees van de Meent als curator aangesteld. Hij heeft van de directie van de onderneming begrepen dat er al een aantal jaar verlies werd geleden. Het is momenteel niet mogelijk om producten te bestellen via de website van Sprinter.

Cyberaanval

Onlangs werd Sports Unlimited Retail, zelf weer onderdeel van het Britse JD Sports, nog slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware. Klanten werden hierover vorige week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden. Volgens de curator was de cyberaanval lastig voor het bedrijf, maar hij heeft nog geen aanwijzingen dat dit een rol speelde bij het faillisement.
Komende tijd zal de curator nog onderzoek doen naar de precieze reden waarom het bedrijf het niet heeft gered. Maar de zoektocht naar een doorstart heeft momenteel prioriteit, laat hij weten. Van de Meent wil de winkels voorlopig graag openhouden omdat de kans op een doorstart dan groter is.