Donar zeer moeizaam langs nummer laatst LWD Basket

Topscorer John Meeks heeft de bal
Topscorer John Meeks heeft de bal © JKBeeld
Donar heeft op het nippertje goede zaken gedaan in de competitie. De Groningse basketballers wonnen zeer moeizaam in eigen huis van de nummer laatst, LWD Basket uit Leeuwarden. Het werd 57-52.
Donar was al gewaarschuwd, want het uitduel tegen de Friezen, die nog maar één duel hadden gewonnen in de competitie, werd eerder dit seizoen pas na verlenging met twee punten verschil gewonnen (81-83) door de Groningers.
Kuiper: 'Het was een hele lelijke pot'
Ook nu ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Na het eerste kwart stond het 19-17. Ook in het tweede bedrijf, waarin beide ploegen slecht tot scoren kwamen, werd geen groot verschil gemaakt. Bij rust stond het slechts 28-25.

De Friezen lopen uit

Na rust liepen de bezoekers uit Friesland al snel tien punten uit (30-40), maar de Groningers kwamen weer iets terug aan het einde van het derde kwart: 40-46.

Donar slaat slag in slotfase

In de laatste tien minuten werd het razend spannend. Het was Jordy Kuiper die zijn ploeg ongeveer drie minuten voor tijd voorbij de Friezen bracht (51-50). Een minuut voor tijd maakte topscorer John Meeks (17 punten en 10 rebounds) nog een belangrijke score. Vervolgens was het Sander Hollanders, die vlak voor tijd zijn vijfde driepuntspoging deed en eindelijk raakte. Daarmee bezegelde hij het lot voor de Friezen.
Meeks: 'Ik ben trots op de jongens'

In de middenmoot

Donar staat nog altijd in de middenmoot van de ranglijst met vijf gewonnen duels en evenzoveel verloren wedstrijden.
De Groningers spelen zaterdagavond opnieuw thuis voor de competitie. Dan is Den Helder Suns vanaf 19.30 uur de tegenstander in Martiniplaza.