Be Quick definitief geen kampioen

GRONINGEN - Be Quick heeft zondagmiddag op eigen veld de laatste competitiewedstrijd met 2-1 verloren van Rohda Raalte en daardoor ging de titel in de Hoofdklasse C naar Sneek Wit-Zwart.
De Groningers hadden de titelkansen vooraf al niet meer in eigen hand. Sneek Wit-Zwart moest punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Alcides en Be Quick moest dan zelf winnen van Rohda Raalte.
De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd, want in de 24ste minuut kwam Be Quick op achterstand (0-1). Twee minuten later zorgde Rob van der Leij met een kopbal voor de gelijkmaker (1-1). In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Marcel Groninger vol voor de winst, maar scoorde niet.
Kansen waren aan Van der Leij, Tiemen van Hezel en Adams Sarkodie niet besteed. Sarkodie was er met een kopbal op de lat het dichtste bij. Vlak voor tijd viel de beslissing en werd het nog 2-1 voor de bezoekers. De titel ging definitief naar Sneek. De Friezen wonnen zelf met 2-0 van Alcides.
Be Quick is als tweede geëindigd met 48 punten uit 24 wedstrijden. Sneek gaat met vier punten meer naar de Topklasse. Be Quick heeft nog wel kans op promotie naar de Topklasse via de nacompetitie.