Basisplaats lonkt voor Duarte tegen Telstar: ‘Hij klopt al een tijdje op de deur’

Laros Duarte viert zijn treffer
Laros Duarte viert zijn treffer © Orange Pictures
Het heeft er alle schijn van dat Laros Duarte vrijdagavond tegen Telstar voor de tweede keer dit seizoen vanaf de aftrap op het veld staat. De middenvelder kwakkelde lang met blessures, maar kan inmiddels maximaal 75 minuten spelen.
Het is al geruime tijd geleden dat FC Groningen vier competitiewedstrijden op rij in winst om wist te zetten. In het seizoen 2020/2021 werden Sparta (2-3), RKC (2-0), AZ (1-2) en Willem II (1-0) achtereenvolgens verslagen.
Vrijdag kan de ploeg van Dick Lukkien die zegereeks evenaren als er wordt afgerekend met Telstar, de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie (KKD).

Hoop

In dat opzicht biedt het recente spel hoop voor de FC Groningen-supporters. Er werd niet alleen drie keer op rij gewonnen; het spel van de Groningers was ook nog eens een stuk beter dan begin dit seizoen.
Toch blijft Lukkien kritisch. ‘We voetballen goed, pakken punten, dus wat dat betreft zijn we mooi op weg. Alleen dan zegt de perfectionist in mij dat het ook zo moet blijven. Sterker nog: dat er nog een tandje bij moet.’
Lukkien: 'Ik denk dat we nog meer kansen kunnen creëren, dus dat is een belangrijk verbeterpunt'

Verbetering

De oefenmeester ziet voornamelijk voorin nog ruimte voor verbetering bij de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie.
‘Ik denk dat we nog meer kansen kunnen creëren, dat is een belangrijk verbeterpunt. Maar ook de kansen omzetten in doelpunten kan beter. Dat kan door heel veel in die situaties te komen tijdens trainingen met name, zodat het eigenlijk geconditioneerd wordt.’

Kantelpunt door Duarte

Afgelopen vrijdag liep het bij FC Groningen na rust een stuk beter dan in de eerste helft. De ploeg van Lukkien kwam terug van een achterstand en trok de wedstrijd dankzij doelpunten van Laros Duarte en Jorg Schreuders over de streep.
Met name Duarte had een grote rol in de wederopstanding en de kans is groot dat hij tegen Telstar voor het eerst sinds geruime tijd aan de aftrap staat. ‘Ik vind hem een hele goede voetballer’, zegt Lukkien over de 26-jarige middenvelder.
‘Hij is goed in de passing, kan het spel versnellen, kan dribbelen en dat zag je vorige week allemaal terug. Zijn eerste bal op Romano Postema, daar spatte de kwaliteit van af. Hij kan creëren en niet alleen door te voetballen, maar ook door te passen en passeren en dat is iets wat onze ploeg kan gebruiken.’

Koeman in de Euroborg

Bij tegenstander Telstar staat vrijdagavond Ronald Koeman Junior onder de lat. Het is voor de 27-jarige zoon van de huidige bondscoach de eerste keer dat hij in het stadion speelt waar een tribune naar zijn vader, oom en opa zijn vernoemd.
Het is nog even de vraag wie samen met Duarte op het middenveld komt te spelen, omdat Johan Hove de afgelopen dagen met griep thuis zat. ‘Ik heb goede hoop dat hij erbij is, maar ik weet nog niet in welke rol. Dat gaan we vrijdagochtend testen.'
Ook Daleho Irandust en Paulos Abraham ontbraken vanwege ziekte. Nick Bakker zit vrijdag wel voor het eerst dit seizoen bij de selectie. Noam Emeran en Kristian Lien zijn er vanwege blessures niet bij.

Vermoedelijke opstelling:

Vermoedelijke opstelling tegen Telstar
Vermoedelijke opstelling tegen Telstar © RTV Noord

Radio Noord is er de hele wedstrijd bij

De wedstrijd tegen Telstar wordt vrijdagavond integraal uitgezonden op Radio Noord, aangezien ESPN de wedstrijd niet live uitzendt. FC Groningen Live start vrijdagavond om 19.30 uur, waarbij het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Emiel Venema en Stefan Bleeker.