Lycurgus sluit jaar voor thuispubliek af met vijfsetter

Lycurgus-speler Luuk Hofhuis met een smash
Lycurgus-speler Luuk Hofhuis met een smash © JK Beeld
Nova Tech Lycurgus heeft het jaar in mineur afgesloten voor het thuispubliek. De Groningse volleyballers verloren in Martiniplaza na vijf sets van de nummer vijf, Sliedrecht Sport.
Op 28 oktober ging Lycurgus nog keihard onderuit in Sliedrecht (25-18, 25-20, 25-20), dus de Groningers waren uit op revanche voor enkele honderden toeschouwers in Martiniplaza. Temeer omdat afgelopen zondag de eerste plek werd verspeeld na de 1-3 nederlaag tegen Active Living Orion uit Doetinchem.

Beide ploegen in evenwicht tot de ‘nieuwe pauze’

Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Cole Bogner, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Cole Gillis, Robin Boekhoudt, Cal Fisher en Jeffrey Klok aan de wedstrijd. Niels de Vries kreeg rust.
De Groningers begonnen goed, want de eerste set werd overtuigend gewonnen: 25-19. In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers beter uit de startblokken. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven: 21-25.

Experiment met pauze

Na twee sets werd er als proef een pauze van tien minuten ingelast. Lycurgus-directeur Joop Alberda zette tijdens deze onderbreking de vrijwilligers van de club in het zonnetje in het kader van ‘de dag van de vrijwilliger’. Ze ontvingen een stevig applaus en een presentje.
In de derde set, waarin Daan Haanappel aan het einde bij de bezoekers uitviel met een blessure, nam Lycurgus weer even de regie: 25-21. In het vierde bedrijf waren de bezoekers weer net iets beter (22-25), dus moest er een vijfde en beslissende set gespeeld worden.
In de laatste set begon Lycurgus goed (3-0), maar de stand was al snel weer gelijk. De bezoekers speelden met meer overtuiging, waardoor die uiteindelijk met de zege aan de haal gingen, nadat Fisher de laatste bal uit sloeg: 12-15.

Stand

Lycurgus heeft nu 21 punten uit tien duels en staat daarmee vier punten achter op koploper Orion, en de ploeg uit Doetinchem heeft nog een wedstrijd tegoed.

Nog twee uitduels

Lycurgus speelt alleen nog twee uitduels dit jaar. Zaterdagavond spelen de Groningers vanaf 20.00 uur in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen tegen de nummer acht, Scherp in Packaging ZVH. Op 23 december is er in Maastricht nog een bekerduel tegen VC Jokers.