Sportgala Groningen dankt breedtesport met vernieuwde prijs

Karin Zwart van Sportgala Groningen
Karin Zwart van Sportgala Groningen © RTV Noord
Vijf titels zijn er maandag te verdienen tijdens het Sportgala Groningen in Martiniplaza. Naast de prijs voor de sporter, de sportploeg, het grootste talent en de aangepaste sporter, wordt ook de breedtesportprijs uitgereikt. Die laatste is in een nieuw jasje gestoken.
'Wij zeggen altijd: geen topsport zonder breedtesport.' Karin Zwart, voorzitter van Stichting Sportgala Groningen, legt uit waarom er een aparte prijs voor breedtesport in het leven is geroepen. 'Heel veel mensen in de provincie zijn betrokken bij sport, vooral bij lokale verenigingen. Sportverengingen drijven op vrijwilligers', ziet ze.
Verschil met eerdere jaargangen is dat elke Groningse gemeente één genomineerde aandraagt voor de breedtesportprijs. Dat kan een persoon zijn, maar ook een evenement, stichting of verenging.
Zwart: 'De winnaar wint de eer en een mooi beeld.' Om daar aan toe te voegen: 'Alle genomineerden zijn wat ons betreft winnaars.'
Het Sportgala Groningen vindt maandag plaats in Martiniplaza. Het thema van de avond is motivatie. De presentatie is in handen van Dione de Graaf, bekende gasten zijn onder meer FC Groningen-trainer Dick Lukkien en oud-shorttrackbondscoach Jeroen Otter.
Beluister hieronder het gesprek over Sportgala Groningen:
Sportgala Groningen dankt breedtesport met speciale prijs