liveblog | 8 december 2023

112-nieuws vrijdag 8 december: Illegaal vuurwerk onderschept • Boot zinkt in Eelderwolde • Busje op de kop

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023, 21:20 uur
21:20

Assenaar die nog vier maanden moest zitten aangehouden in Stad

Tijdens een surveillance op de zogenoemde Gele Loper in Stad (Hoofdstation-Vismarkt) heeft de politie vrijdagavond een 27-jarige Assenaar aangehouden, die nog 120 dagen bleek te moeten zitten. 'Die dagen gaan vanaf vandaag in', aldus de politie.
De man had bovendien drugs bij zich. Daarvoor kreeg hij een proces verbaal.
17:45

Politie onderschept gevaarlijk vuurwerk in Hoogezand

De politie heeft in Hoogezand en Leeuwarden gevaarlijk vuurwerk onderschept. Het ging daarbij onder meer om nitraten en shells.
'Dit soort vuurwerk is echt krachtig, vergelijkbaar met explosieven, en wordt vaak niet veilig opgeslagen', aldus de politie, die het vuurwerk kon onderscheppen na meldingen bij Meld Misdaad Anoniem.
Een deel van het onderschepte vuurwerk
Een deel van het onderschepte vuurwerk © Politie Noord-Nederland
16:30

Politie houdt verdachte van 41 inbraken aan

De politie heeft een verdachte van 41 inbraken in Groningen en Noord-Drenthe gearresteerd. Het gaat om een 31-jarige man uit Litouwen.
De inbraken zijn gepleegd tussen 27 juli 2023 en 24 augustus 2023. De verdachte heeft vooral sieraden, horloges en geld gestolen.
Tijdens het onderzoek heeft de politie meerdere spullen gevonden die nog niet gelinkt kunnen worden aan een bepaalde inbraak. De politie verspreidt foto's van die goederen, in de hoop zo de eigenaren te vinden.
Een deel van de gestolen goederen
Een deel van de gestolen goederen © Politie.nl
15:15

Elektrisch gereedschap aangetroffen in Stadskanaal

Op een slootwal tussen De Rail en de Postkade in Stadskanaal is woensdag een hoeveelheid elektrisch gereedschap gevonden. Bij de apparaten lagen een steekkar en een bivakmuts, laat de politie weten op sociale media.
'We vermoeden dat de spullen ergens zijn gestolen en bij de sloot zijn neergelegd om later op te halen. Het zou ook kunnen dat het gereedschap gebruikt zou gaan worden om ergens een inbraak te plegen', aldus de politie.
11:00

Ontploffingsgevaar door gas in Delfzijl, politie ontruimt woningen

Aan de Boeierlaan in Delfzijl ontruimt de politie op dit moment meerdere woningen vanwege ontploffingsgevaar door gas.
Eén persoon weigert zijn huis te verlaten. Hiervoor is een arrestatieteam is opgeroepen.
Lees hier het volledige artikel.
Arrestatieteam aan de Boeierlaan in Delfzijl
Arrestatieteam aan de Boeierlaan in Delfzijl © 112groningen
08:30

Boot met vier opvarenden zinkt in Eelderwolde

In het water bij de Oude Badweg in Eelderwolde is vrijdagochtend een boot met vier opvarenden gezonken. Zij waren onderweg naar hun werk, laat een woordvoerder van de brandweer weten.
De slachtoffers zijn uit het water gehaald en opgevangen door de ambulancedienst vanwege onderkoelingsverschijnselen. Volgens een omstander waren de vier op weg naar een klus bij een woning.
Hulpdiensten werden gealarmeerd voor de zinkende boot in Eelderwolde
Hulpdiensten werden gealarmeerd voor de zinkende boot in Eelderwolde © Persbureau Meter