Verrassend kerstcadeau voor Gea en haar kleinkinderen: 'Ik moet aan het infuus!'

Johan en Gea bij het gekregen FC-shirt
Johan en Gea bij het gekregen FC-shirt © Marco Grimmon/ RTV Noord
Na het verlies van haar man, veranderde niet alleen het dagelijks leven van Stadjer Gea van Stralendorff, maar ook haar financiële situatie. De broekriem moest worden aangetrokken en elk dubbeltje twee keer omgedraaid.
Reden voor haar om naar een kerstmarkt in De Wijert in Stad te komen. Daar krijgen mensen die het financieel niet breed hebben, een kerstboom, ballen, een kerststol, slingers en allemaal andere dingen die de kerst net iets leuker maken. Organisator Johan Winkelaar: ‘Wij vinden dat iedereen gewoon een hartstikke mooie Kerst mag hebben.’

Shirt en kaarten

Vlak voordat Johan en Gea hun verhaal op radio Noord vertellen, vraagt Johan aan Gea of ze kleinkinderen heeft. ‘Ja’, is het antwoord, ‘twee’. Van Stralendorff vertelt dat ze beiden fan zijn van FC Groningen.
Winkelaar bedenkt zich geen moment en loopt snel naar binnen. Waarmee hij terugkomt, wil hij op dat moment niet zeggen. Tot de twee live hun verhaal vertellen. Nadat Van Stralendorff vertelt hoe enorm dankbaar ze is, vertelt Winkelaar dat hij nog een verrassing heeft.
Dit is het mooiste van onze actie: dat we zoveel glimlachen krijgen!
Johan Winkelaar
Er verschijnen twee vrijkaarten uit de kontzak. ‘Het zijn business kaarten, dus je zit mooi bovenin en er zit ook wat te drinken bij.' Alsof dat niet genoeg is maakt hij een tas open. Daaruit komt een FC-shirt, gesigneerd door alle spelers.

Tranen in de ogen

Van Stralendorff weet niet wat haar overkomt. Haar onderlip begint te trillen en de tranen verschijnen in haar ogen. ‘Ik moet aan het infuus vanavond!', zegt ze lachend. Na een dikke knuffel moeten beiden even bijkomen van het bijzondere moment.
Winkelaar: ‘Dit is het mooiste van onze actie: dat we zoveel glimlachen krijgen!’