Politie betrapt meerdere dronken bestuurders

© Jos Schuurman/FPS
PROVINCIE GRONINGEN - De politie heeft zaterdag een aantal automobilisten en snorfietsers bekeurd die teveel hadden gedronken.
Een 28-jarige automobilist uit Groningen ramde met zijn auto een geparkeerde auto in de Moesstraat. Een ademtest op het politiebureau mislukte, waarna hem een bloedproef is afgenomen om de hoeveelheid alcohol vast te stellen. Zijn rijbewijs en ook zijn auto zijn in beslag genomen, omdat de auto niet verzekerd was.
Op de Emmingaheerd in Groningen reed een 26-jarige bestuurder uit Sellingen een verkeerszuil omver. De man ging ervandoor, maar via verklaringen van getuigen werd hij achterhaald. Behalve dat de Sellinger teveel gedronken had, bleek dat hij geen rijbewijs heeft.
Een 36-jarige snorfietser uit Groningen werd aangehouden op de Grote Markt. Hij bleek ruim anderhalf promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod. De snorfiets moest hij voor technisch onderzoek achterlaten op het bureau.
Op de Rademarkt ging een 16-jarige snorfietser uit Haren onderuit, maar raakte niet gewond. Ook deze snorfietser had ruim anderhalf promille alcohol in het bloed en moest zijn rijbewijs inleveren.
Een 19-jarige snorfietser uit Garmewolde werd bij een controle betrapt op bijna één promille. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.