liveblog | 10 december 2023

112-nieuws zondag 10 december: Auto's botsen in Midwolda • Gezocht tweetal in hotelkamer aangehouden

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 10 december 2023, 23:05 uur
23:05

Busje vliegt uit de bocht en komt in sloot terecht in Opende

Op de Scheiding N358 ter hoogte van Opende is een autobusje uit de bocht gevlogen en in een sloot tot stilstand gekomen. De bestuurder, die uit de richting kwam van Frieschepalen, kon zelfstandig uit het busje komen. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De N358 is een tijdje dicht geweest voor de berging van de bus. In beide richtingen was sprake van enige filevorming. Inmiddels is de weg weer open.
Het autobusje werd door een berger uit de sloot getakeld
Het autobusje werd door een berger uit de sloot getakeld © Venema Media
22:05

Twee auto's met elkaar in botsing in Midwolda

Op de Hoofdweg in Midwolda zijn zondagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Beide auto's hebben schade opgelopen. Het is niet bekend of de inzittenden gewond zijn geraakt bij het ongeluk. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.
De politie neemt poolshoogte op de Hoofdweg in Midwolda na het ongeval
De politie neemt poolshoogte op de Hoofdweg in Midwolda na het ongeval © 112Groningen
20:00

Brand in woning in Haren

In een woning aan de Oosterweg in Haren heeft brand gewoed. Bij de brand kwam de nodige rook vrij. De brandweer heeft het vuur geblust en de woning geventileerd.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bewoner had rook ingeademd en is gecontroleerd in de ambulance. Vermoedelijk is de brand in de meterkast ontstaan. De weg was tijdelijk afgesloten.
De brandweer was snel ter plaatse voor een woningbrand aan de Oosterweg in Haren
De brandweer was snel ter plaatse voor een woningbrand aan de Oosterweg in Haren © 112Groningen
17:00

Politie arresteert man uit Eemsdelta met vuurwapen in Stad

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden in de stad Groningen wegens vuurwapenbezit. Het gaat om een 21-jarige man uit de gemeente Eemsdelta.
Tijdens de controle van een auto in de Nieuwe Ebbingestraat besloot de man het hazenpad te kiezen en rende hij ervandoor. Na een achtervolging konden agenten de man in z'n kraag vatten. In zijn kleding werd een vuurwapen aangetroffen.
De man uit Eemsdelta was één van de vier inzittenden van de auto. In het voertuig hing een hennepgeur en uit een test bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs.
12:55

Voetganger overleden na aanrijding met trein

De voetganger die vanmorgen werd aangereden op de spoorwegovergang in Zuidhorn, is aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie weten op X.
De aanrijding was rond 10.15 uur op de spoorwegovergang aan De Gast, vlak bij het station. Volgens de politie is er sprake van een noodlottig ongeval.
10:50

Zeer ernstig ongeval op station Zuidhorn

Op de spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn is zondag rond 10.45 uur een persoon aangereden door een trein. Het slachtoffer is daarbij zeer ernstig gewond geraakt. Door het ongeluk heeft het treinverkeer tussen Groningen en Buitenpost stil gelegen.