De Grunneger Speulen

Van 20 t/m 31 augustus staat onze provincie in het teken van De Grunneger Speulen! Iedere doordeweekse dag wordt er gestreden om het Gronings kampioenschap op een sportief, folkloristisch of kennisonderdeel van de competitie.
Iedere dag wordt afgesloten met het huldigen van de medaillewinnaars. Net als op de Olympische Spelen, kan hierbij goud, zilver en brons worden gewonnen.
Aan de hand van de prestaties wordt een klassement opgemaakt. De finaledag is op vrijdag 31 augustus. Dan wordt bekend welk team zich uiteindelijk de winnaar van de Grunneger Speulen 2012 mag noemen!

Onderdelen

De teams strijden tegen elkaar op zowel sportief gebied, als ook op het gebied van kennis over onze provincie en typisch Groningse onderdelen. Iedereen kan dus meedoen, van jong tot oud! De Speulen bestaan uit zowel individuele- als teamonderdelen; per dag wordt één onderdeel afgewerkt. Niet ieder teamlid komt elke dag in actie: per onderdeel wordt van tevoren bepaald hoeveel deelnemers per team mogen meedoen.

Publiek

Iedere dag strijken De Speulen neer op een andere plek in onze provincie. De onderdelen worden afgewerkt tussen 10 en 16 uur. Verschillende artiesten zorgen ter plekke voor muzikaal vertier. Publiek is van harte welkom!

Uitzendingen

De Grunneger Speulen zijn iedere dag te volgen via RTV Noord. Alles over het evenement is te vinden op www.rtvnoord.nl/despeulen. Radio Noord zendt tussen 10 en 16 uur live uit vanaf de locatie van De Speulen. Op TV Noord is iedere avond een uitgebreide samenvatting te zien.