Duitsland vraagt bijdrage voor verdubbeling snelweg

GRONINGEN - De Duitse Minister-President David McAllister van Niedersachsen heeft Noord-Nederland om een bijdrage gevraagd voor de verdubbeling van de snelweg E233.
Hij deed dit donderdagochtend tijdens een werkbezoek aan Groningen. Het gaat om het stuk van de E233 tussen Meppen en Cloppenburg. Volgens McAllister is een verdubbeling van de weg goed voor zowel het Duitse als het Nederlandse bedrijfsleven. Hij wijst op de eerdere succesvolle samenwerking bij de aanleg van de snelweg A31, direct langs de grens met Nederland.

Om alvast het goede voorbeeld levert de deelstaat een bijdrage van 250.000 euro aan de realisatie van de spoorlijn Groningen-Eemshaven. Volgens Minister-President McAllister moet je het bedrag zien als een symbolisch bijdrage omdat veel Duitsers via de Eemshaven naar Borkum gaan.

De provincie Groningen is verheugd over de bijdrage maar riep de deelstaat ook op om een bijdrage te leveren aan een verbetering van het spoor tussen Groningen en Bremen. Verder is afgesproken meer te gaan samenwerken op het gebied van energie en onderwijs.
Deel dit artikel:

Recent nieuws