Woning Sappemeer door brand verwoest

SAPPEMEER - Een felle uitslaande brand heeft zaterdagochtend vroeg een vrijstaande woning aan de Noorderstraat in Sappemeer volledig verwoest. Een van de bewoners raakte lichtgewond.
Op het moment van de brand waren de vijf bewoners thuis. Vier van hen bleven ongedeerd, de vijfde, die nog probeerde wat spullen te redden, liep lichte verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kreeg om 05.20 melding van de brand. De woning stond volledig in lichterlaaie. Omdat de brand dreigde over te slaan naar de huizen ernaast, moesten deze worden ontruimd. Het huis links van de vuurzee werd het meest bedreigd, maar daar werd niet opengedaan. Om zeker te weten dat de bewoners niet thuis waren, heeft brandweer de deur geforceerd. Er was inderdaad niemand thuis.

De woning is vrijwel volledig in de as gelegd. De buitenmuren staan er nog wel. Het huis links ervan heeft enige rook en waterschade opgelopen. De brandweerkorpsen van Hoogezand en Zuidbroek hebben het vuur bestreden, waarbij ook water uit het Winschoterdiep werd gepompt. Om half zeven was de brand onder controle. Of het een monumentaal pand betreft, is onbekend.
Meer over dit onderwerp:
112 brand
Deel dit artikel:

Recent nieuws