'Vergeet me niet', de nieuwe serie op TV Noord

GRONINGEN - 'Vergeet me niet'. Zo heet de nieuwe serie die vanaf drie juni iedere zondagavond te zien is op TV Noord.
In de serie gaat het over 'bermmonumenten', opgericht door nabestaanden van verkeersslachtoffers. Iedereen kent wel zo'n monument; een kruisje of gedenkteken langs de kant van de weg, soms met bloemen. In onze provincie staan er tientallen. Veel minder bekend zijn de verhalen áchter de monumenten. In 'Vergeet me niet' worden die verhalen verteld, door ouders, vrienden en andere nabestaanden.
We praten onder meer met de ouders van de 13-jarige Wim Meering, die in 1982 verongelukte bij Eenrum. Wims' jasje hangt nu, dertig jaar later, nog steeds aan de kapstok.
We zijn bij de voetbalmaten van Veendam-supporter Tonny Hulshof, die verongelukte op de Tussenklappen. In het supportershome van de Langeleegte wordt nog altijd op hem geproost.
We zien de vriendin van Jack Venema uit Hoogkerk, die 25 jaar geleden bij Niezijl verongelukte toen hij haar thuisbracht na een disco-avond. Zij zat naast hem in de auto en bleef ongedeerd.  
In een andere aflevering staat studente Esther Jonkers centraal. Zij verongelukte in de Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen. Een politieagent vertelt dat hij haar ouders afraadde om haar te identificeren, en waarom hij daar nog steeds spijt van heeft.
In de eerste aflevering, op 3 juni, zien we Feike van de Meulen. Zijn vrouw Aleid en dochtertje Amber kwamen 9 jaar geleden om het leven bij een verkeersongeluk in Siddeburen. Feike was destijds bezig met de oprichting van een rouwcentrum. Zijn vrouw en dochter waren de eerste en enige doden in zijn mortuarium.  
'Vergeet me niet' gaat over verdriet, woede, maar ook over veerkracht. Hoe pakken mensen de draad weer op na het verlies van een dierbare en welke invloed heeft dat op hun verdere leven.
'Vergeet me niet' wordt gemaakt door Léonie Albers. De presentatie is in handen van Cunera van Selm.
'Vergeet me niet', vanaf 3 juni iedere zondag op TV Noord, na Noord Nieuws.